Информације

Бијели и неконвенционални мини стан

Бијели и неконвенционални мини стан


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Андерс Бергстедт

Драги читаоци:

Пре него што уђете у фасаду од опеке и камена, попните се њеним дрвеним степеницама и пређите на врата овај мини стан смјештен кратка шетња од тврђаве Скасен Кронан, једно од најпопуларнијих туристичких места у Гетеборгу, Препоручујемо да оставите иза себе све конвенције о смештају, јер станиште које данас посећујемо није попут осталих. Није то зато што, задржавајући нетакнут шарм прошлости, има све благодати садашњости. Јер иако нема много квадратних метара (тачније 44), није мали и складишни простор не недостаје. Зато што његове две собе могу примити више активности.

Зграду је 1899. саградио архитекта Ханс Хедлунд за смештај породица железничких радника. Десетљећима су њени становници вршили реформе како би прилагодили своје домове новим дешавањима, али без већих измјена у својој физиономији, чиме су је историјска зграда заслужила 2005. године, са посљедичном законском заштитом.

Након уласка у овај стан (који се може купити или унајмити преко агенције Алвхем) налазимо ходник са великим уградбеним ормаром и, испред, потпуно купатило. Са десне стране добијамо собу са великим прозором и оригиналним лајснама на плафону која је током дана припремљена за употребу као дневни боравак и као спаваћу собу, са радним кутком и кутом за читање. По изласку угледамо кухињу на другој страни куће са великим столом са клупом спремним за састанке пријатеља или породице. Бијела врата ове собе крију уређаје и велику оставу са великим капацитетом за одлагање ствари. ТСве у овом дому до милиметара је претворено у оптимизацију простора и стварање мултифункционалних просторија које се прилагођавају свакодневном дану и потребама њихових власника.

ввв.алвхем.цом
Стајлинг: Алгела Пернилла / Кућа Беатникса
Фотографије: Андерс Бергстедт

Оглашавање - Наставите да читате под Пасс, то је отворено Андерс Бергстедт

Посјетили смо стан од 44 квадратна метра у згради изграђеној 1899. године у Гетеборгу.

Дан и ноћ

Ова соба је уређена тако да обавља функције дневног боравка и спаваће собе.

Пуно стила

Ситни детаљи, као што је велико округло огледало или позадина, успевају да учине простор елегантним без поновног пуњења.

Нека све буде јасно

Лагано дрво пода успева да простору да топлину и блиставост.

Имајте на уму прошлост

Сачувани су оригинални елементи из 1899. године, као што су лајсне и кровни медаљони.

Иди на светло

Стан има два велика прозора са погледом на улицу.

У ваздуху

Бијели намјештај и минималистички стил виси у дневној соби-спаваћој соби.

Радите много са мало

Иако има мало украсних детаља, његов стил је успео да их обезбеди присутношћу у окружењу.

Рад и задовољство

С друге стране собе, два угла: један за читање и један за учење.

Књиге

Удобна фотеља и подна лампа успели су да створе савршен кутак за читање.

Плаид

Кариране позадине су класични модел Сандберг.

Радно место

Радни кутак са системом регала који служи као стол и висока столица у индустријском стилу.

Знање се одвија

Са полицама је решен проблем типичног складиштења радних простора и обезбеђена је површина за проучавање.

Поглед са предње стране

Из дневне собе-спаваће собе поглед на ходник (први) и кухињу-трпезарију (у позадини).

Вишенаменски простори

Додјеливши сваку собу за више од једне употребе, успјели су умножити могућности овог малог стана.

Улаз

У дистрибутеру проналазимо врата купатила и простор за одлагање.

За прекид везе

Иако се налази врло велики ормар, капути су постављени да оставе капуте.

Велики капацитет

Улазни ормар, са доста места за одлагање.

Останите празни

Бела успева да обједини све просторе и пружи светлину.

Кухиња

С друге стране пода, кухиња са благоваоницом канцеларија Од великих размера служи као трпезарија и место за дружење.

Лијепо свим свјетлима

Да би осветљење било док се ради на радној плочи, на зид су постављена два подесива брана.

Следећа станица ...

Чини се да бела подземна плочица никад не иде изван стила. Та кухиња је доказ тога.

Комплетна кухиња

Кухиња је уређена у облику слова Л и потпуно је опремљена.

Детаљи

За сваки детаљ је водено рачуна тако да буде у оригиналном стилу зграде. Чак и црни бакелитни прекидачи.

Између пећи

Детаљ простора за кување и плоче од белог мрамора.

Оно што је имао, задржао је

Поред радне површине, стари бијели ормар.

Мјесто састанка

Живот куће је у кухињи. А са таквим простором за ручавање, чак и више.

Банкарски напад

Као седиште, велика дрвена клупа са јастуцима која обезбеђује да се врхови стола продуже.

Минимална уметност

Уређење кухињског уредског простора, две црно-беле фотографије.

Једите погледом

Кухиња-трпезарија има велики прозор са лучним оквиром.

Скривена

Бела врата кухиње чувају тајне иза себе.

Сигурно

Као и ова остава са великим пропорцијама.

Панелед

После још једног белог врата, нашли смо фрижидер.

Бело на белом

Детаљ врата и облога кухиње. Све празно.

Купатило

Пронашли смо потпуно купатило улазног дистрибутера.

Мала купаоница

Туш кабина је намењена оптимизацији простора.

Спољни живот

Зграда има неколико спољашњих простора за употребу у заједници.

Чиста фасада

Зидарска и камена фасада зграде архитекте Ханса Хедлунда саграђена 1899. године у којој су смештене куће за породице железничких радника.

Имајте добру биљку

Тлоцрт од 44 квадратна метра.