Остало

Стан од 32 м2 у потпуности искориштен

Стан од 32 м2 у потпуности искориштен


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Кинеско друштво се мења. Концепт више генерација исте породице који живе под истим кровом оставља се иза себе и млади почињу да постају неовисни пре својих родитеља, суочавајући се са проблемом да не пронађу домове који би задовољили њихове потребе. Тако се догодило и брачном пару који је у Хонг Конгу купио стан од 32 квадрата, намењен породици, и подељен у неколико соба.

Студија ЈААК прискочила му је у помоћ и одлучила се суочити са реформом којом ће остварити дом његових снова. Први корак је био срушити све партиције, остављајући двоструки простор. Затим су наставили да дизајнирају неколико дрвених намештаја јер су разграничили различите просторије и служили као стол, ормарићи, полице, намештај за телевизију и место за скривање уређаја.

Кроз под су користили исто дрво тако да је крајњи производ био што чистији, а простор визуелно шири. Створили су ходник којим су омогућили приступ спаваћој соби енгава, спољни део сличан тријемима који се могу видети у традиционалним јапанским конструкцијама и који служи за повећање светлости и као место за одмор захваљујући широким шупљинама прозора који се могу користити као клупе. Резултат? Мало, али веома функционално станиште, прилагођено потребама својих власника и њиховог буџета.

ввв.јаак.цо

Оглашавање - Наставите читати испод Апартман за двоје

Овај стан од 32 м2 у Хонг Конгу био је подељен у неколико просторија, што га чини клаустрофобичним. Студио ЈААК срушио је своју унутрашњост како би отворио просторе и почео испочетка.

Цустом

Студио ЈААК дизајнирао је неколико дрвених намештаја за одвајање просторија и задовољење потреба брачног пара.

Апплиед Боис

У овом предњем ормару резервисан је простор који служи као радни сто и визуелно комуницира са собом. Завеса омогућава интимност у оба простора ако је потребно.

Велики капацитет

Уместо преграда поставили су ормаре, дајући поду пуно простора за одлагање.

Имају дрво

Користили су исто дрво у целом стану тако да је резултат био врло чист и визуелно проширен. Ова дрвена фронта садржи два ормара и изненађење ...

Скривено купатило

Врата која пружају приступ купатилу су камуфлирана.

Знати како искористити предност

Купатило, мале величине, у потпуности је искориштено.

Све се уклапа

Горњи део ормана коришћен је за постављање кутија.

Радите много са мало

Власнички пар имао је уски буџет за реформу. Дрвени ормарићи били су добар извор који му је одговарао.

Минималистичка кухиња

Кухиња је у кухињи и има ормар у облику слова У и ову предњу страну.

Уђите са добром ногом

Поглед на стан са улаза.

Сви повезани

У позадини, кухиња и, у првом плану, трпезарија.

Минимална уметност

Уметност је наручена у студио за графички дизајн који је створио серију принтова инспирисаних четири филма: Аполло 13, Контакт, Интерстеллар и 2001: Свемирска одисеја.

Дневна соба

Дневни простор је испред трпезаријске собе.

Поновљена традиција

Дизајнери су желели да креирају коридор енгава Јапанци са тим ормарима који заузврат деле спаваћу собу од остатка куће.

Угао за читање

Прозорски отвори су били толико дубоки да се могу користити као клупе.

Унутрашњи прозор

Поглед на кухињу из спаваће собе. Кревет је био дизајниран тако да се испод њега постави простор за одлагање.

Пре

Тлоцрт 32м2 пре реформе, подељен у кухињу, дневни боравак, купатило и две спаваће собе.

После

Стан након реформе. Можете видети како су уклоњени преградни зидови и прилагођени ормарићи, са свим функцијама.


Видео: 20 полезных автотоваров с Aliexpress, которые упростят жизнь любому автовладельцу 35 (Јун 2022).