Информације

Мали стан величине, али велики у стилу

Мали стан величине, али велики у стилу



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

"Награђени!" Ова реч и удар чекића учинили су Бена и Сусанне новим власницима студио од 36 м2 смјештен у згради изграђеној 1860. године у лондонском насељу Ислингтон. Њихова имовина била је оспоравана само другом брачном пару, јер је стање куће било прилично лоше и, будући да су били у заштићеној згради, постојало је много препрека које је градска кућа постављала да је реформише. Али то није обесхрабрило Бена, архитекту студије Архитектура за Лондон, који је у овом мини студију видео много могућности.

Да би га учинили функционалнијим, преселили су спаваћу собу и кухињу и отворили их у остатак куће. Хтели су да врате сјај прошлости, па су уклонили слојеве које су претходни власници додавали деценијама. Они су растргали под од линолеума да би открили оригинално дрво које су пескали. Оригинални лајсни су имали толико боје на врху да је њихов дизајн тешко приметан, па су га уклонили. Власти су их присилиле да понове стил из деветнаестог века и започеле су напорне истражне радње улазећи у куће својих суседа како би пронашли оригиналне елементе и реплицирали их. Међу тим елементима је био и камин, који су ставили у погон и за који су дизајнирали прочеље из мермера Царрара. исти тај материјал коришћен је на кухињској плочи, како би се добио континуитет у простору, и комбинован са још једним скромнијим, МДФ-ом, за ормариће. Сви са буџетом од нешто више од 30.000 евра.

Овај континент класичне шминке супротставља се декоративним комадима, углавном модерног дизајна и нордијског стила средином века. Не обазирући се на правила украшавања малих простора, зидове и плафон спаваће собе обојили су тамно сивом бојом, јер „то чини угоднијим и ноћу не можете да уочите где се соба завршава“, објашњавају.

ввв.арцхитецтурефорлондон.цом

Оглашавање - Наставите читати испод великог потенцијала

Упркос лошем стању у којем се налазио, Бен и Сусанне, власници овог стана од 36 м2 у Лондону, успели су да сагледају могућности које је имао.

Заштитите своју прошлост

Стан је у заштићеној згради изграђеној 1860. године, а градска вијећница је у вријеме његове реформе ставила бројне услове.

Тесни буџет

У кухињи су комбиновали мермерну плочу Царрара, која је пронађена по веома повољној цени у каменолому, са МДФ-ом за ормариће.

Јасно

Модерна верзија традиционалног лустера виси са плафона ваше дневне собе.

Промјене

Дистрибуција је измењена да би постала функционалнија: спаваћа соба била је смештена у претходној кухињи и обрнуто, отварајући то у дневној соби.

У топлини ватре

Предњи дио камина морао је бити дизајниран у прилагођеном мермеру да би реплицирао изворни стил.

Оригинални лајсни

Украси су били обојани толико пута да његов дизајн није био приметан. Уклонили су слојеве и офарбали их у бело.

Корак тешко

Оригинални дрвени под био је прекривен линолеумом. Откинут је и брушен да би вратио сјај прошлости.

Супротности привлаче

Класични стил пода комбинован је са тренутним дизајнерским комадима.

Тесни буџет

Укупни трошкови реформе износили су нешто више од 30.000 евра.

Не следите правила

Обично је препоручљиво обојити собу светлим бојама како бисте је увећали. Власник овог стана урадио је супротно, одабрајући тамно сиву боју за прекривање зидова и плафона и осигуравајући да границе спаваће собе заиста не знају.

Једноставност

Одлучили су се за веома једноставан намештај за спаваћу собу.

Ударци четком

Прекривач и фотеља су једине ноте у боји спаваће собе.

Купатило

Да не би поставили радијатор и добили простор, поставили су огледала која се греју и спречавају маглу.

Грејање

Како би визуелно повећали купатило, наставили су поплочити под кроз зидове.

Опуштајућа купка

Како је простор дозвољавао, одлучили су да уместо туша поставе каду. Мали луксуз

Класична када

Купили су каду од ливеног гвожђа, али ноге су имале превише украса по свом укусу, па су их замениле дрвеним, офарбаним у жуто.

Породични портрет

Бен и Сусанне, власници, у дневној соби свог стана од 36 квадрата.


Видео: UREĐENJE STANA Kako do modernog enterijera uz minimalne intervencije (Август 2022).